اشتغالصنعتصنعت و تجارت

ایجاد 50 هزار اشتغال مستقیم با افتتاح 200 طرح معدنی و صنعتی

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: با بهره‌برداری از ۲۰۰ طرح بزرگ معدنی و صنعتی برای ۵۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و چندین برابر اشتغال غیرمستقیم ایجاد می‌شود.
به گزارش اقتصاد روز و به نقل از فارس، حسین‌ مدرس‌خیابانی اظهار کرد: ایمیدرو تا پایان سال، ۲۲ طرح دیگر را به‌مبلغ بیش از ۱.۲ میلیارد دلار افتتاح می‌کند و نقش فولاد مبارکه و شرکت‌های بزرگ نیز در این طرح‌ها مثبت و قابل‌توجه است.

سرپرست وزارت صمت درباره مشکل تأمین مواد اولیه شرکت فولاد مبارکه نیز گفت: امروز تأمین مواد اولیه برای کارخانه‌های فولادی مهم‌ترین مأموریت وزارت صمت است و برای تأمین سنگ‌آهن فولاد مبارکه اصفهان نیز از انجام هیچ کاری دریغ نخواهیم کرد.

وی افزود: ظرفیت تولید فولاد در ایران در مدت‌زمان فعالیت دولت‌های یازدهم و دوازدهم تاکنون، با افزایشی به میزان دو برابر سالانه، به ۲۸ میلیون تن محصولات فولادی رسیده است.

مدرس‌خیابانی با بیان این‌که بزرگ‌ترین کارخانه کنسانتره کشور امروز با ظرفیت تولید سالانه ۵ میلیون تن در منطقه سنگان شهرستان خواف فعال شد ادامه داد: تولید کنسانتره معادل نیمی از این ظرفیت امروز آغاز شد و نیم دیگر آن ظرف کمتر از ۵۰ روز آتی به‌طور کامل به بهره‌برداری می‌رسد.

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: مجموع تولید ۵۷.۵ میلیون تنی کنسانتره در ایران با بهره‌برداری امروز از کارخانه سنگان به ۶۲ میلیون تن در سال افزایش یافت.

وی افزود: بهره‌برداری از دیگر طرح‌های حوزه فولاد در سال جاری ظرفیت تولید اسمی کشور را در این بخش راهبردی به ۴۲ میلیون تن افزایش می‌دهد.

مدرس‌خیابانی ادامه داد: ظرفیت تولید فولاد ایران در چشم‌انداز سال ۱۴۰۰ نیز به ۵۵ میلیون تن رسیده و بدین ترتیب کشورمان در تولید جهانی فولاد با دو پله صعود به رتبه هشتم در میان کشورهای تولیدکننده فولاد دست می‌یابد.

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: بهره‌برداری از این طرح‌ها در بخش صنایع فولاد کشور آثار توسعه‌ای قابل‌توجهی در دیگر بخش‌های تولید و صنعت ایران دارد.

وی گفت: با بهره‌برداری از ۲۰۰ طرح بزرگ معدنی و صنعتی برای ۵۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و چندین برابر اشتغال غیرمستقیم ایجاد می‌شود.

مدرس خیابانی میزان سرمایه‌گذاری برای اجرای ۲۰۰ طرح بزرگ صنعتی را ۱۷۰ هزار میلیارد تومان اعلام و بیان کرد: این تعداد طرح از میان ۳ هزار و ۸۰۰ طرحی که بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی در اجرا داشته‌اند انتخاب شده است.

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در ادامه گفت: ظرفیت بی‌نظیر مجموعه فولاد سنگان شهرستان خواف در شرقی‌ترین نقطه ایران علاوه بر فراهم کردن امکان تجارت مرزی، تضمین‌کننده امنیت در منطقه شرق کشور است؛ زیرا اجرای چنین طرح‌های بزرگی در مناطق مرزی ایجادکننده مصونیت و امنیت است.

وی افزود: طرح‌های بهره‌برداری‌شده امروز در شرایط تحریم جهانی علیه کشورمان و به دست توانمند مهندسان داخلی اجرا شده است.

سه طرح بزرگ فولاد مبارکه در سال جهش تولید

حمیدرضا عظیمیان در خصوص راه‌اندازی کارخانه کنسانتره سنگان به‌ عنوان بزرگ‌ترین کارخانه شرق کشور گفت: کارخانه کنسانتره سنگان که با سرمایه‌گذاری مستقیم فولاد مبارکه اصفهان انجام شده، برای تداوم تولید شرکت کمی حاشیه امن ایجاد می‌کند.

مدیرعامل فولاد مبارکه ضمن ابراز خرسندی از افتتاح این پروژه عظیم در منطقه مرزی و محروم سنگان اظهار داشت: فولاد مبارکه نیمی از فولاد کشور را تولید می‌کند؛ از این‌رو باید برای تأمین مواد اولیه اطمینان و امنیت خاطر داشته باشد.

وی مطرح کرد: شرکت فولاد سنگان برای تداوم تولید محصولات فولاد مبارکه اهمیت استراتژیک دارد، چراکه اگر مواد اولیه ما تأمین نشود، محصولی هم در فولاد مبارکه تولید نخواهد شد و این مسئله زیان زیادی برای صنعت فولاد کشور، صنایع پایین‌دستی و سهام‌داران به همراه خواهد داشت.

عظیمیان افزود: با توجه به اینکه محصولات فولاد مبارکه در اختیار صنایع زیادی قرار می‌گیرد، اگر تولید متوقف شود صنایع پایین‌دست نیز دچار مشکلات زیادی می‌شوند؛ پس برای حفظ این زنجیره تولید، که اشتغال بسیار زیادی در کشور ایجاد می‌کند، نیازمند تأمین ۵ میلیون کنسانتره و ۵ میلیون گندله هستیم و فولاد سنگان وظیفه تأمین بخشی از این کنسانتره را بر عهده دارد.

مدیرعامل فولاد مبارکه با تأکید بر اینکه فولاد مبارکه در سی سال فعالیت خود همواره در مسیر افزایش تولید قدم برداشته، افزود: حجم تولید فولاد مبارکه در ابتدای تأسیس ۲.۴ میلیون تن بوده که این رقم در حال حاضر به ۱۰.۲ میلیون تن در گروه فولاد مبارکه افزایش یافته است.

وی به برنامه‌های شرکت فولاد مبارکه برای جهش تولید در سال جاری اشاره کرد و گفت: این شرکت به‌منظور تحقق شعار سال «جهش تولید»، اجرای سه پروژه را در سال جاری در برنامه خود دارد. یکی از این پروژه‌ها بهره‌برداری از واحد تولید کنسانتره فولاد سنگان با ظرفیت ۵ میلیون تن بود.

عظیمیان ادامه داد: پروژه دوم نیز که در سال جاری به بهره‌برداری خواهد رسید، پروژه واحد فولادسازی شرکت فولاد سفیددشت با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن است که این امر میزان تولید در مجموعه فولاد مبارکه را تا حدود ۱۱ میلیون تن در سال افزایش می‌دهد؛ سومین پروژه طرح الکترود گرافیتی اردکان است که در نیمه دوم امسال به بهره‌برداری می‌رسد و به دنبال آن بخش زیادی از دغدغه‌های فولاد مبارکه در زنجیره تولید فولاد رفع می‌شود.

مدیرعامل فولاد مبارکه با تقدیر و تشکر از تلاش‌های صورت‌گرفته به‌منظور بهره‌برداری از کارخانه تولید کنسانتره فولاد سنگان گفت: خوشبختانه روحیه بسیار خوبی در همه همکاران فولاد سنگان وجود داشت و آن‌ها توانستند این پروژه را برای بهره‌برداری آماده کنند.

وی اظهار داشت: همه این تلاش‌ها برای ما ارزشمند است و نشان می‌دهد خدمت به کشور برای بسیاری از افراد بر هر چیز دیگری ارجحیت دارد. امیدوارم این نحوه تفکر به‌عنوان الگویی در شرکت فولاد مبارکه مطرح باشد و همواره بتوانیم نقش اقتصادی و اخلاقی خود را در برابر جامعه و کشور ایفا کنیم.

عظیمیان خاطرنشان کرد: بازدیدکنندگان از این شرکت از اینکه این مجموعه بدون وجود کارشناس خارجی و به دست متخصصان داخلی ساخته شده احساس غرور خواهند کرد و این پیام بزرگی برای بخش صنعت است که می‌توان با تلاش و دوری از انفعال و سرگردانی، همت کرد و کارهای بزرگ انجام داد.

مدیرعامل فولاد مبارکه ادامه داد: البته در این زمینه همکاران واحد روابط عمومی باید به‌خوبی این دستاورد بزرگ را اطلاع‌رسانی کنند که همت و تلاش در کشور شعار نیست؛ اینکه این پروژه‌های ارزشمند با تلاش کارشناسان داخلی و با اتکا به توان جوانان متخصص ایرانی در مدت کوتاهی به بار می‌نشیند و به‌خوبی مراحل تست و راه‌اندازی سرد و گرم را پشت سر می‌گذارد، نشان از دانش و همت همه فعالان عرصه بومی‌سازی و تولید داخلی دارد.

عظیمیان در ادامه با اشاره به اینکه فولاد مبارکه به دنبال ورود نسل چهارم انقلاب صنعتی به کشور بوده و درصدد است پیشتاز و مبدع انقلاب نسل چهارم در کشور باشد گفت: فولاد مبارکه در این راه قدم گذاشته و به دنبال آن است که با اجرای این پروژه، به الگویی برای فولادسازان و سایر بخش‌های صنعت بدل گردد؛ در این خصوص هماهنگی‌های لازم با وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام گرفته و قدم‌های لازم برداشته شده و قرار است فاز اول آن در دهه مبارک فجر سال جاری آماده بهره‌برداری شود و در نهایت تا پایان سال ۱۴۰۱ به بهره‌برداری کامل برسد.

مدیرعامل فولاد مبارکه ادامه داد: در طی این پروژه فولاد مبارکه به‌صورت هوشمند اداره می‌شود و با اجرای آن شاهد افزایش بهره‌وری به میزان ۸ درصد خواهیم بود که این رقم، رقم بالایی برای رونق تولید و ارزش‌ آفرینی برای سهام‌داران است.

عظیمیان تصریح کرد: این‌که با تلاش و همدلی توانسته‌ایم چنین واحد بزرگی را به بهره‌برداری برسانیم حاکی از آن است که در گروه فولاد به شعار «ما می‌توانیم» جامه عمل پوشیده شده است؛ در گروه فولاد مبارکه زنجیره تولید کامل است، به‌نحوی‌که کنسانتره به گندله و آهن اسفنجی و طی فرایند دیگری به فولاد خام و در نهایت به انواع محصولات فولادی تخت موردنیاز بسیاری از صنایع خرد و کلان کشور تبدیل می‌شود و بدون شک این دستاورد برای صنعت و اقتصاد کشور حائز اهمیت است.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه به وجود برخی مشکلات بر سر راه تولید در کشور اشاره کرد و گفت: ازجمله گلوگاه‌های اصلی که از نظر اقتصادی و صنعتی شرکت فولاد مبارکه را تهدید می‌کند مسأله تأمین مواد اولیه است و کمبود مواد اولیه و خام یکی از دغدغه‌ها و نگرانی‌های اصلی هیأت‌مدیره، معاونان و مدیران این شرکت است.

وی تصریح کرد: فولاد مبارکه در سال گذشته نزدیک به ۵ هزار میلیارد تومان فروش را از دست داد که نیمی از این رقم سود خالص بود؛ ۷۰ درصد علت ناتوانی در کسب این موفقیت کمبود مواد است و البته قطع گاز و برق نیز ازجمله دلایل دیگر کاهش میزان تولید بوده، اما این مسئله تا اندازه‌ای به‌خاطر اهمیت بهره‌مندی مردم از برق و گاز در فصل گرما و سرما توجیه‌پذیر است؛ ولی برای ما بسیار زجرآور است که به‌دلیل نبود مواد اولیه تولید کاهش یابد و تأثیر و پیامد این مسئله در بازار و قیمت محصولات در بخش اقتصاد مطلوب نیست.

عظیمیان تصریح کرد: فولاد مبارکه یک واحد منحصر به‌ فرد و یک بنیاد عظیم اقتصادی و صنعتی و صنعت‌ساز در کشور است که نقش بسیاری در اشتغال، گردش مالی و سودآوری کشور دارد و تأثیر آن در همه نقاط کشور مشهود است، فولاد مبارکه همچون لوکوموتیوی است که واگن‌های بسیاری به حرکت آن وابسته است و فعالیت بسیاری از صنایع در گرو فعالیت آن است.

مدیرعامل فولاد مبارکه افزود: کمبود مواد اولیه، یک خطر دائمی است که سایه آن بر سر فولاد مبارکه سنگینی می‌کند؛ بنابراین کار شما بسیار مهم است و خدمت در تأمین مواد اولیه می‌تواند فولاد مبارکه را به آرامش برساند تا این شرکت به فکر اهداف بزرگ‌تری باشد.

وی ضمن قدردانی از مدیرعامل و اعضای هیأت‌مدیره شرکت سنگان، معاونان، مدیران و تمامی کارکنان این شرکت که هریک به‌ نوعی در به بهره‌برداری رساندن این مجموعه نقش‌آفرینی کردند، گفت: تأثیر تلاش همکاران این مجموعه در این منطقه مرزی و محروم کشور به‌خوبی در رونق اقتصادی منطقه مشهود است.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت بهره‌مندی از تمامی ظرفیت‌ها به‌منظور ایجاد رونق و جهش تولید تأکید کرد و گفت: برای من و همکارانم در فولاد مبارکه باعث افتخار است که هم‌اکنون جزو کارخانه‌هایی هستیم که گاهی تا ۴۰ درصد بیشتر از ظرفیت اسمی تجهیزات فعالیت می‌کنیم. به‌عنوان نمونه، ظرفیت تولید گندله‌سازی ۵ میلیون تن است که با ایجاد تغییراتی، این رقم را به میزان ۵۰ درصد و تا ۷.۵ میلیون تن ارتقا داده‌ایم. ظرفیت تولید نورد گرم شماره یک نیز ۴.۲ میلیون تن است که در حال حاضر به میزان ۵.۵ میلیون تن انواع ورق در این خط تولید می‌شود.

عظیمیان اظهار امیدواری کرد که تا کمتر از دو ماه آینده خط دوم کنسانتره این شرکت به بهره‌برداری برسد. همچنین باید به خاطر داشته باشیم اگر به دنبال دست‌یابی به اهداف هستیم، طبیعی است که باید قدردان زحمات همه عوامل کارخانه باشیم.

مشاهده بیشتر

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا