اقتصادیصنعت و تجارتکشاورزی

در ایران 10 درصد محصولات کشاورزی از طریق دیم تولید می‌شود/ برداشت 250 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای توسعه آبیاری

زارع اظهار داشت: طبق بودجه امسال که 1500 میلیارد تومان است و برای 142 هزار هکتار کفایت می‌کند ما توانسته‌ایم 230 هزار هکتار را در دستور کار قرار دهیم که از این میزان 100 هزار هکتار مجهز شده و در حال بهره‌برداری است و 130 هزار هکتار در دست اجرا داریم

به گزارش اقتصاد روز به نقل از خبرنگار اقتصادی ایلنا، عباس زارع مجری طرح سامانه‌های نوین آبیاری معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در نشست خبری اظهار کرد: یکی از سیاست‌های کلی نظام، تامین آب و غذای کافی برای جمعیت رو به رشد کشور است. تامین این غذا وظیفه جهاد کشاورزی است. در کشوری که پتانسیل تبخیر آب سه برابر دنیا و بارندگی یک برابر دنیا است باید برای استفاده بهینه از آب برنامه‌ریزی کرد.

وی افزود: 60 درصد محصولات کشاورزی دنیا از طریق دیم تولید می‌شود اما در ایران این میزان 10 درصد است. به همین دلیل اهمیت آب و آبیاری در کشور ما بسیار زیاد است. قنات‌ها، آب‌بندان‌ها و مقسم‌های آب در کشور که سابقه طولانی دارد نشان از همین شرایط اقلیمی است.

زارع در ادامه تصریح کرد: بعد از انقلاب هم به موضوع آبیاری و استفاده بهینه از آب و خاک در نظام جمهوری اسلامی توجه ویژه‌ای شده است. پروژه‌های مختلفی از جمله نشا کاری به جای کاشت بذر، توسعه گلخانه‌ها، تغییر فصل کشت از تابستان و بهار به پاییز و عملیات خاک‌ورزی را در این زمینه داشته‌ایم اما موثرترین پروژه ما طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری در کشور است که در هر هکتار به طور متوسط 44 درصد راندمان کاربرد را بالا برده و حداقل 30 درصد افزایش تولید محصول را دارد.

وی اذعان داشت: این اقدامات از نظر زیست‌محیطی هم کاهش مصرف سم و کود شیمیایی را به دنبال دارد و در منابع آب زیرزمینی هم 25 درصد صرفه‌جویی انرژی داشته است.

زارع با اشاره به اینکه صندوق توسعه ملی هم تسهیلاتی را برای توسعه آبیاری اختصاص داده است خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری اذن برداشت از صندوق توسعه ملی را دادند که باعث شد بتوانیم در شرایط خشکسالی راهکار مناسبی را برای استفاده از آب تعبیه کنیم.

وی افزود: در سال 95 از صندوق توسعه ملی 500 میلیون دلار، در سال  96 نیز 300 میلیون دلار و در سال جاری 250 میلیون دلار اذن برداشت داده شده است.

وی عنوان کرد: طرح توسعه سامانه نوین آبیاری طرح اولویت‌داری است و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی دستور داده در سال 250 هزار هکتار در صورت تامین بودجه توسط وزارت جهاد کشاورزی به سامانه‌های نوین آبیاری مجهز شود.که 46 درصد پیشرفت ریالی در پروژه داشتیم اما پیشرفت فیزیکی ما بالای 80 درصد است.

زارع با اشاره به بودجه سال 97 اذعان داشت: طبق بودجه امسال که 1500 میلیارد تومان است و برای 142 هزار هکتار کفایت می‌کند ما توانسته‌ایم 230 هزار هکتار را در دستور کار قرار دهیم که  از این میزان 100 هزار هکتار مجهز شده و در حال بهره‌برداری است و 130 هزار هکتار در دست اجرا داریم.

وی افزود: ما 500 میلیارد تومان برای اجرای این طرح به کشاورزان بدهکار هستیم. در اراضی سنتی که دارای آب‌های سطحی کوچک هستند یک میلیون و 880 هزار هکتار تجهیز شده است. از 8.7 دهم میلیون هکتار اراضی آبی کشور 3 میلیون و 200 هزار هکتار زیر شبکه مدرن است و از این میزان 2 میلیون و 800 هزار هکتار به سامانه‌های نوین مدرن تجهیز شده است. سال گذشته 18 هزار و 215 پروژه اجرا شد که برای اجرای 25 تا 30 درصد بسته به شرایط به کشاورزان پول پرداخت کرده‌ایم.

ادامه دارد…

 

مشاهده بیشتر

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا