اجتماعیاقتصادی

ضربه سنگین صید “ترال” به صیادان ایرانی/ وقتی برخی‌ “قانون” را دور می‌زنند

چرا هنوز صید ترال در خلیج فارس ادامه دارد؟

صید آبزیان به روش ترال یکی از روش‌های مخرب است که جامعه صیادی قانونمند نسبت به ترال کف در آب‌های خلیج فارس استان بوشهر به شدت معترض است چراکه به زیستگاه و ذخائر آبزیان و معیشت صیادان صدمه وارد کرده است.

به گزارش اقتصاد روز از بوشهر، صید و صیادی یکی از فعالیت‌های مهم ساحل‌نشینان استان بوشهر است که این دارای پیشینه تاریخی طولانی است. استان بوشهر در جوار خلیج فارس با داشتن طولانی‌ترین مرز دریایی و سواحل متعدد ظرفیت‌های مهمی برای فعالیت شیلاتی از جمله صید و پرورش آبزیان فراهم کرده است.

صیادان استان بوشهر به سبب کاهش ذخائر آبزیان از جمله ماهی و میگو به شدت نگران و بعضا از کار دست کشیده‌اند که عامل آن را تخریب زیستگاه‌های آبزیان به سبب صید مخرب و قاچاق ترال می‌دانند.

صیادان استان بوشهر این‌روزها حال و روز خوبی به سبب به خطر افتادن معیشت آن‌ها ندارند و خواستار برخورد قاطع با متخلفان صید ترال هستند. صیادان زحمتکش استان بوشهر که برای صید قانونمند شبانه‌روز تلاش می‌کنند، صید ترال را عامل مشکلات گوناگون معیشتی، زیست محیطی و تخریب زیستگاه آبزیان می‌دانند.

اکبر محمدی یکی از صیادان بوشهری که بیش از 20 سال است در این عرصه فعالیت می‌کند در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه در سال‌های اخیر صید ماهی در خلیج فارس به شدت کاهش یافته است اظهار داشت: عامل مهم کاهش صید تخریب زیستگاه‌های آبزیان با صید غیرمجاز ترال است.

وی با بیان اینکه بیشتر بوشهری‌های ساحل‌نشین از طریق صید ماهی، امرار معاش می‌کنند خاطر نشان کرد: در 10 تا 15 سال گذشته میزان صید ماهی نسبت به سال‌های اخیر افزایش قابل توجهی داشت ولی این‌روزها دیگر مقرون به صرفه نیست چون  میزان صید ماهی به شدت کاهش یافته است و بعضا با دست خالی از دریا برگردیم.

صید غیرمجاز «ترال» بلایی است که به جان آبزیان خلیج فارس افتاده و خسارات فراوانی به محیط زیست دریایی و معیشت صیادان  وارد کرده است. یکی از عوامل تهدید کننده کاهش شدید منابع ذخائر دریایی صید آبزیان با روش «ترال یا کف‌روب» است که این نوع روش صید در تمام دنیا منسوخ شده است.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی صیادی استان بوشهر با بیان اینکه صید ترال در آب‌های خلیج فارس در طول سال کاملا ممنوع است اظهار داشت: صید ترال تنها در مدت کوتاهی به سبب صید میگو که این آبزی کف‌زی است برای لنج‌ها و قایق‌ها آزاد می‌شود و برای کشتی‌های صید صنعتی همچنان ممنوع است.

محمد کارگر با بیان اینکه  صید ترال آسیب‌های مختلفی به دریا وارد می‌کند گفت: صید ترال علاوه بر اینکه به بستر دریا آسیب‌های فراوانی وارد و مرجان‌ها و گیاهان دریایی را تخریب  می‌کند آبزیان نابالغ را صید و به فعالیت قانونمند صیادان صدمه می‌زند.

وی بیان کرد: جامعه صیادی قانونمند نسبت به صید ترال کف در آبهای خلیج فارس استان بوشهر به شدت معترض است.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی صیادی استان بوشهر با اشاره به اینکه صیادان نسبت به صید آبزیان در خلیج فارس به روش ترال بارها نارضایتی خود را اعلام کرده است خاطرنشان کرد: در استان بوشهر نسبت به صید ترال مجازات‌های سنگین قضایی اعمال می‌شود.

محمد کارگر از برخورد قضایی با متخلفان صید ترال خبر داد و تصریح کرد: در کمیسیون تخلفات شیلات استان بوشهر صید ترال مورد توجه قرار می‌گیرد که اشد مجازات از جمله 3 ماه محرومیت برای ملوان، ناخدا و  شناور برای متخلفان در نظر گرفته می‌شود.

وی با اشاره به ابطال مجوز صید شناورهای متخلف ترال افزود: علاوه بر این، بر اساس مصوبه شورای تامین استان بوشهر متخلفان صید ترال،سوخت یارانه‌ای آنها به مدت شش ماه قطع می‌شود و در این راستا شیلات استان بوشهر با  متخلفان صید ترال برخورد شدید می‌کند و پرونده‌های تخلفاتی این گروه برای ابطال مجوزهای آن به مرکز کشور ارسال می‌کند.

همکاری نیروی دریایی سپاه و دریابانی در برخورد با تخلف صید ترال مورد توجه است که فرمانده نیروی دریایی سپاه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از توقیف 20 شناور خارجی صید ترال خبر داد.

سردار علیرضا تنگسیری افزود: صید ترال ضمن اینکه محیط زیست دریایی را از بین می‌برد سبب از بین رفتن صید سنتی و بیکاری صیادان می‌شود.

وی با بیان اینکه صید ترال در خلیج فارس معنا و مفهومی ندارد خاطرنشان کرد: این نوع صید در دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس انجام نمی‌شود و صید ترال  باید در شمال اقیانوس هند و در جاهایی با اعماق بلند دریا که تور به زمین برخورد نمی‌کند انجام شود.

فرمانده نیروی دریایی سپاه با تاکید بر برخورد با متخلفان در عرصه صید ترال افزود: نیروی دریایی سپاه مصوبه مجلس و قانون را عملیاتی می‌کند چراکه حق مسلم ماهیگیران قانونمند صید انتظاری و سنتی است و باید حق و حقوق  این صیادان در خلیج فارس و دریای عمان حفظ شود.

سردار تنگسیری با اشاره به وارد عمل شدن نیروی دریایی سپاه برای برخورد با متخلفان صید ترال در آبهای کشور تصریح کرد:نیروی دریایی سپاه  در مرحله نخست براساس مجوز، وارد این عرصه شد و 20 فروند شناور خارجی متخلف را توقیف کرد.

وی تاکید کرد: سیاست ما براین است که آنچه در مجلس تصمیم گیری و بعد قانون می‌شود عملی کنیم.

مشارکت یگان حفاظت منابع شیلات استان بوشهر نیز در این راستا  نسبت شناسایی، برخورد و توقیف شناورهای صید ترال حائز اهمیت است.

در همین حال فرمانده یگان حفاظت از منابع آبزیان شیلات استان بوشهر از توقیف شناورهای صید ترال در آبهای خلیج فارس خبر داد و اظهار داشت: با تشدید اقدام‌های کنترلی برای جلوگیری از صید غیر مجاز ترال امسال تاکنون 135  فروند شناور صیادی متخلف در آب‌های این استان توقیف شده است.

سرهنگ قدرت‌الله حاتم‌وند تصریح کرد: این شناورها شامل 66  فروند لنج و 69 فروند قایق متخلف است که ماموران یگان حفاظت آنها را در حوزه استحفاضی استان بوشهر توقیف کردند.

وی با بیان اینکه صید ترال در آب‌های استان بوشهر ممنوع است افزود: صیادان با استفاده از ادوات غیر مجاز ترال اقدام به صید و تخریب محیط زیست دریایی می‌کنند مغایر قانون است و با آنها مقابله می‌شود.

منبع: مهر

مشاهده بیشتر

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا