اجتماعیبهداشت و درمانگزارش ویژه

انتقال پساب فاضلاب شهر بجنورد به پتروشیمی خراسان ، یادگار ارزشمند دولت سیزدهم و تاپیکو برای استان خراسان شمالی است

نماینده بجنورد :

سید محمد پاکمهر ، نماینده بجنورد ، جاجرم و  سملقان ، انتقال پساب فاضلاب شهر بجنورد به پتروشیمی خراسان را یادگار ارزشمند هلدینگ تاپیکو در دولت سیزدهم برای استان خراسان شمالی خواند .

نماینده مجلس یازدهم و دوزادهم که پیش از این فرماندار و رئیس شورای شهر بجنورد را نیز بر عهده داشته است با اشاره به پیش بینی 1200 میلیارد تومان هزینه اجرا این پروژه به اقتصاد روز گفت: ما برای اجرای این پروژه بیش از 50 جلسه برگزار کردیم و زحمات زیادی کشیده شد.

وی افزود :  تا قبل از دولت سیزدهم ، این پروژه به تصویب نرسید تا اینکه شهید رئیسی در دور اول سفرهای استانی در جریان اقدامات انجام شده قرار گرفتند و پس از تصویب بند پ تبصره 8 قانون بودجه و برنامه هفتم که می گوید : تمام صنایع باید آب مورد نیاز خودشان را از آبهای غیر متعارف ( پساب و دریای عمان ) تامین کنند ، این پروژه کلیدی خورد چون بر اساس این قانون صنایع دیگر حق استفاده از آب سد ها ، آب های زیر زمینی، چشمه ، رودخانه ها و چاه ها را ندارند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: این پروژه اولین پروژه انتقال پساب یک شهر برای تامین آب مورد یک پتروشیمی است که با بالاترین تکنولوژی رقم خورده است .

نشست صمیمی دکتر افقهی مدیر عامل هلدینگ تاپیکو با مدیران ارشد مجتمع پتروشیمی  خراسان

فازهای پروژه

پاکمهر این پروژه را دارای دو فاز خواند و گفت : این پروژه دارای دو فاز است که در فاز اول یک خط لوله به طول حدود هفت و نیم متر مکعب از شهر بجنورد به پتروشیمی خراسان کشیده می شود و در فاز دوم تصفیه خانه دومی برای تصفیه مجدد آبهای تصفیه شده در تصفیه خانه اول ایجاد می شود تا آب مورد نیاز پتروشیمی با کیفیت مناسب به آن برسد .

وی در رابطه با برکات مهم این پروژه که یادگاریهای دولت سیزدهم است اظهار داشت : بخشی از رودخانه اترک که از رودخانه های مهم کشور است در استان خراسان شمالی قرار دارد  متاسفانه پساب فاضلاب بجنورد اکنون وارد یکی  از سرشاخه‌های این رودخانه می شود . از طرفی آب مورد نیاز کشاورزان این منطقه بخصوص برای محصولات صیفی، غده ای ، گندم و جو و حتی درختان میوه از رودخانه اترک تامین می شود . این درحالی است که این آب مشکلات بهداشتی و زیست محیطی زیادی دارد .

نماینده بجنورد تصریح کرد : از طرفی طی سی سال گذشته پتروشیمی خراسان حدود پنج و نیم میلیون متر مکعب  آب مورد نیازش را از چاه‌های آهکی با ای سی زیر ۲۰۰ که بهترین آب برای شرب است را برای صنعت استفاده می کند .

پاکمهر با تاکید بر کمبود شدید آب شرب در شهر بجنورد ادامه دارد : در حال حاضر شهر بجنورد بعنوان مرکز استان خراسان شمالی به شدت دچار کمبود آب آشامیدنی هستند و با وجود اینکه بخشی از آب استان از منابع آبی سد شیرین دره تامین می شود ولی این آب نیز به دلیل کاهش بارندگی و ذخیره آب پشت سد رنگ ، بو و حتی طعمش تغییر کرده و مردم به شدت از این شرایط ناراضی هستند .

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یادآور شد : بر همین استان می توان گفت تاپیکو با اجرای این پروژه نه تنها آب شرب سالم را در اختیار مردم شهر بجنورد قرار می دهد و رودخانه اترک را از ورود پساب فاضلاب شهر بجنورد پاک می کند بلکه مشکل کمبود آب پتروشیمی خراسان را که موجب شده طی 30 سال گذشته توسعه پیدا نکند را حل کرده است .

 

مشاهده بیشتر

اخبار مرتبط

دکمه بازگشت به بالا