صنعت و تجارتکشاورزییادداشت

حساسیت و دقت در انتخاب هیأت رئیسه کمیسیون کشاورزی دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی

دکتر پرویز عطایی – کشاورزی به ­عنوان یکی از ارکان اصلی رونق اقتصاد کشور همواره مورد توجه ویژه سیاستگذاران و قانونگذاران بوده و هست . کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط­ زیست مجلس شورای اسلامی یکی از کمیسیون های تخصصی مجلس است .

این کمیسیون بر اساس ماده 58 آیین ­نامه داخلی مجلس به­ منظور انجام وظایف محوله در محدوده کشاورزی، دام، طیور، شیلات، آب، منابع طبیعی، هواشناسی و محیط زیست مطابق ضوابط این آیین‌نامه تشکیل می­شود.

در حالی­که بحث عضوگیری و انتخابات هیأت رئیسه کمیسیونهای تخصصی این روزها از بازار داغی در مجلس دوره دوازدهم برخوردار است، انتظار می­رود با توجه به­ جایگاه مهم کشاورزی در تحقق خواسته‌های به­ حق مردم ایران افراد متخصص، متعهد و دلسوز که دغدغه کشاورزی و مدیریت آب را دارند اعضای جدید کمیسیون شده اند که برخلاف دوره­ های قبلی که عملکرد مناسبی از خود به ­جا نگذاشته است.

در این مقوله بایستی اشاره به انتخاب دکتر ساداتی­ نژاد در دور یازدهم کمیسیون کشاورزی به عنوان رئیس کمیسیون که با بی ­دقتی و عدم تحقیق اعضای کمیسیون داشته باشیم که متأسفانه از کانال کمیسیون کشاورزی چراغ سبزی برای انتخاب این فرد برای سمت حساس و مهم وزارت جهاد کشاورزی داده شد و مجلس با اعتماد به کمیسیون مذکور، رأی به وزارت ایشان داده که با انتخاب فرد نامبرده در وزارت جهاد منجر به دو پرونده فساد مالی “نهاده­ های دامی” و “چای دبش” در زمان وزارت ایشان و با نظارت مستقیم نامبرده رخ داده و ضمن لطمه شدید به اقتصاد کشور و ایجاد جو بی ­اعتمادی مردم نسبت به دولت، مجلس در رأس آن کمیسیون کشاورزی دوره یازدهم در انتخاب خود دقت بیشتری کرده و افرادی شایسته ­تر، سابقه مدیریت اجرای در سطح کلان در حوزه کشاورزی که دارای ایمان و عشق خدمت به مردم را به ریاست و بعداً به وزارت انتخاب کرده بودند. شاید هرگز فاجعه نهاده­ های دامی و چای دبش برای جامعه اسلامی ایران رخ نمی­داد.

مرکز پژوهش­ های مجلس شورای اسلامی در بررسی­ ها و پژوهش ­های خود در مورد مشکلات اساسی بخش کشاورزی می­گوید: با در نظر گرفتن آثار شوم ناشی از افول کشاورزی در بلندمدت این بخش حیاتی کشور بایستی درصدد اولویت­ های برنامه­ ریزی توسعه مجلس و دولت قرار گیرد.

آقای هنری کیسینجر وزیر خارجه ایالات متحده در جمله معروفی می­گوید: اگر نفت را کنترل کنید دولت­ها را کنترل خواهید کرد و اگر غذا را کنترل کنید، توانایی کنترل ملت­ ها را خواهید داشت.

باتوجه به حساسیت و اهمیت موضوع امنیت غذایی در ایران و خاورمیانه، اگر اعضای کمیسیون کشاورزی در مجلس دوازدهم بتواند بر خلاف دوره­ گذشته در انتخابات داخلی (هیأت رئیسه) خود از نمایندگان کاملاً آگاه به اسناد بالادستی، دانش روز کشاورزی نحوه سیاستگذاری، مدیریت راهبردی، مدیریت مشارکتی با تدوین برنامه­ و ارائه راهکار برای مشکلات و همچنین سابقه مدیریت اجرایی بالا در سطوح کلان کشاورزی، آب و محیط­زیست را داشته باشند و اعضا کمیسیون با دقت (توجه به شاخص ­های مذکور) و بدون تکرار اشتباهات گذشته، هیأت رئیسه جدید خود را گزینش کنند.

چه بسا با تلاش این کمیسیون دوره جدید مجلس سناریوی مهم و حیاتی صنعت کشاورزی که سالهاست بر بودجه، سرمایه­ گذاری و توجه به بخش کشاورزی کشور سایه انداخته است، تغییر کند و بخش کشاورزی به عنوان بستر و اساس توسعه اقتصادی کشور در سرلوحه امور مجلس و سپس دولت در جهت رفاه مردم قرار گیرد.

در پایان می­توان به اهم برخی از مشکلات مهم کشاورزی در سال­ های گذشته و به­ خصوص در 4 سال گذشته که کشور را دچار بحران نموده و مورد بی­ مهری نمایندگان مجلس قرار گرفته و سفره ­های معیشتی مردم را کوچکتر کرده است، به شرح ذیل اشاره نمود، اجمالا به شرح زیر اشاره نمود که امید است اعضای کمیسیون کشاورزی دوره جدید مجلس به ­عنوان نمایندگان قسم خورده منتخب مردم با پیگیری و تلاش مضاعف این موارد، طرح­ ها و ارائه راهکار­های علمی و عملی در برطرف کردن این مشکلات در مجلس و به نتیجه رساندن امور معیشتی مردم گام­ های بیاد ماندنی در این دوره از خود به یادگار گذاشته و جوابگوی خواسته به حق مردم عزیزمان و در نهایت روسفید در پیشگاه حق و عدالت پروردگار متعال باشند.

اهم مشکلات کشاورزی ایران عبارتند از :

  • کوتاه کردن دست دلالان در بازار محصولات کشاورزی که باعث افزایش 200 درصدی قیمت میوه و تره ­بار از مزرعه تا سفره مردم می­شود
  • واردات بی­ رویه؛
  • سموم و کودهای آلوده؛
  • ضایعات محصولات کشاورزی؛
  • نبود سیستم یکپارچه سیاست­ گذاری و فرماندهی تمامی بخش­ های کشاورزی؛
  • حل معضل بی­ مشتری ماندن برخی محصولات؛
  • عدم اجرایی الگوی مصرف در سطح کشور؛
  • حل بحران آب و زمین؛
  • گسترش کشاورزی صنعتی و دانش بنیان؛
  • توسعه پایدار از منابع آب و خاک؛
  • حل کابوسی بنام فردچاله ها
  • جلوگیری از برداشت بیش از حد از سفره ­های آب­ های زیرزمینی؛
  • عدم سرمایه­ گذاری زیربنایی؛
  • عدم توجه به صنایع تبدیلی و فرآوری و بسته­ بندی محصولات و ……

 

مشاهده بیشتر

اخبار مرتبط

دکمه بازگشت به بالا