اقتصادیبورسدسته‌بندی نشده

نوسانات بورس کالا ناشی از عوامل بیرونی است نه بی اعتمادی

علیرضا صادقی رییس اداره نظارت بر بازار بورس های کالایی

در گفتگویی صمیمانه  با آقای علیرضا صادقی رییس اداره نظارت بر بازار بورس های کالایی با اقتصادروز مطرح شد:

وضعیت نابسامان در بورس موجب تسریعی بی اعتمادی مردم به بازار سرمایه در حوزه بورس کالا نیز شده است بگونه‌ای که هم مردم و هم شرکت‌هایی که به دنبال ورود به عرصه بورس کالا هستند با نوعی تردید و بی اعتمادی به ان می نگرند آیا برای مقابله با این فرایند تصمیم و راهکاری اتخاذ شده است؟
نوسان و افت و خیز بخش لاینحل هر بازاری است و این رو در بورس، اوراق و سایر بخش ها نیز می‌توان مشاهده کرد. بر این اساس نمی توان گفت که نوسانات موجب بی اعتمادی به بورس می شود به عنوان مثال کالایی مثل سیمان را ببینید که دارای چنین نوساناتی است که برگرفته از دو علت بیرونی است و نه به بی اعتمادی به بورس.

یک مسئله قطعی برق و خوابیدن خط تولید بخشی از این تولید کنندگان بوده است و مسئله دیگر هم این است که در نیمه اول سال تقاضا برای ساخت و ساز مسکن بالا می رود که نتیجه این دو مقوله افزایش قیمت سیمان بوده است. مسئولان نیز با رایزنی‌های متعدد بر آن بوده‌اند تا زمینه را برای افزایش بیشتر سیمان فراهم سازند.

بر این اساس می‌توان گفت که نوسانات به طور معمول فصلی است و بیشتر بر گرفته از شرایط بیرونی است و نباید آن را به عرصه داخلی بورس نسبت داد. در همین حال برای کاهش این نوسانات ما دائما با بخش‌ها و نهادهای بیرونی در ارتباط هستیم و اگر لازم باشد از طریق نامه نگاری و مکاتبات برای رفع مشکلات اقدام می‌کنیم. ما توانستیم در حوزه سیمان تمام شرکت های سیمانی را وارد عرصه بورس کالا کنیم که نتیجه آن نیز برای این حوزه موثر بوده است. عرضه حداکثری مثلا سیمان در بورس به جای آنکه بخشی از آن در خارج از بورس ارائه شود، می‌تواند در کاهش نوسانات و عرضه بهتر به مشتریان بویژه در زمان های اوج مصرف موثر باشد.

توافق احتمالی برجام می تواند تاثیری در عملکرد بورس کالا داشته باشد؟
بورس کالا مجموعه ای است که شرکت‌ها در آن فعالیت عرضه‌ای دارند اینکه توافق برجام تاثیری بر این روند داشته باشد باز می گردد به سیاست‌هایی که این شرکت‌ها و ساختارها برای فعالیت مجموعه خود تدوین می‌کنند.

مشاهده بیشتر

اخبار مرتبط

دکمه بازگشت به بالا