ارتباطات و فناوریاقتصادی

رمز عبور‌های تکراری و لو رفته بلای جان حساب‌های آنلاین

گزارش یک شرکت امنیتی نشان می‌دهد که ۷۰ درصد از رمز‌های عبور فاش شده هنوز در حال استفاده هستند.

به گزارش اقتصاد روز، برای استفاده از اینترنت، داشتن اطلاعات درباره امنیت سایبری یکی از مهمترین موارد برای محافظت از خود است. این روز‌ها هک اطلاعات و نقض داده‌ها جزو پرتکرار‌ترین اخبار در حوزه امنیت سایبری است. در همین راستا سایت SpyCloud در گزارشی به بررسی داده‌های افشا شده در اینترنت پرداخته است.

گفته می‌شود محققان ۱.۷ میلیارد داده اعتباری افشا شده را شناسایی کرده اند که افزایشی ۱۵ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۰ را نشان می‌دهد. همچنین کارشناسان ۱۳.۸ میلیارد پرونده اطلاعات هویتی شخصی که از نقض اطلاعات در سال ۲۰۲۱ به دست آمده بود را بازیابی کردند.

از طریق تجزیه و تحلیل این داده ها، مشخص شد که علیرغم حملات سایبری پیچیده و هدفمند، کاربران همچنان به اقدامات سایبری ضعیف در مورد رمز‌های عبور، از جمله استفاده از رمز‌های عبور مشابه برای چندین حساب و استفاده از گذرواژه‌های ضعیف و آسان یا رایج، ادامه می‌دهند.

دیوید اندلر مدیر محصول SpyCloud در این باره گفت: گذرواژه‌های دوباره استفاده‌شده عامل اصلی حملات سایبری در سال‌های اخیر بوده‌اند و خطر قرار گرفتن در معرض سرقت هویت دیجیتال یک مشکل رو به رشد است. یافته‌های گزارش سالانه ما نشان می‌دهد که کاربران هنوز آنطور که باید امنیت رمز عبور را جدی نمی‌گیرند.

او افزود: تهدید تصاحب حساب کاربری، باعث ایجاد بهبود زیادی در اقدامات سایبری پیشگیرانه کاربران نشده و با توجه به فراوانی سرقت هویت دیجیتال، این یک موضوع نگران کننده است.

معمولا کاربران ده‌ها یا صد‌ها حساب آنلاین دارند که هر حساب دارای یک شیوه ورود منحصر به فرد بوده و نتیجه ناگوار آن، افزایش استفاده مجدد از رمز عبور توسط کاربر است.

گزارش SpyCloud نشان می‌دهد که ۶۴ درصد از کاربرانی که دارای چندین رمز عبور در معرض خطر هستند، از رمز‌های عبور مشابه برای چندین حساب کاربری استفاده می‌کنند. این موضوع برای هکر‌ها بسیار خوشایند است و برای آن‌ها مثل بازکردن چند قفل با یک کلید است. همچنین این عدد نشان دهنده یک افزایش ۴ درصدی نسبت به گزارش سال ۲۰۲۱ است.

مشاهده بیشتر

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا