اجتماعیاشتغالتعاون و کارآفرینیشهری

شایسته‌سالاری، فقط مختص مدیران نیست، بلکه از بدو استخدام شروع می‌شود

معاون رئیس‌جمهور در نخستین همایش ملی تعالی حکمرانی گفت

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در نخستین همایش ملی تعالی حکمرانی در پرتو تحول کانون‌های ارزیابی و توسعه گفت: از ابتدای شهریور 1401 تا انتهای آبان 1402، نزدیک به 3457 مدیرکل دولتی، توسط مرکز آموزش مدیریت دولتی مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند که بسیاری از آنان نیازمند توانمندسازی و پایش مستمر هستند و این نشان از توجه دولت مردمی به موضوع ارزیابی مدیران توسط کانون‌های ارزیابی است.
به گزارش روابط عمومی سازمان اداری و استخدامی کشور، دکتر میثم لطیفی؛ معاون رئیس‌جمهور و رئیس این سازمان، 2 دی‌ماه در نخستین همایش ملی تعالی حکمرانی در پرتو تحول کانون‌های ارزیابی و توسعه گفت: آزمون‌های استاندارد برای آدم‌های میانه و متوسط می‌تواند جواب بدهد اما برای آدم‌های خاص، فلج‌کننده است.
وی با اشاره به اینکه شخصی مثل حاج قاسم به عنوان یک نمونه خاص، در مرحله گزینش، رد شده بود، افزود: گاهی اوقات آدم‌هایی داریم که در چارچوب‌های موجود نمی‌گنجند؛ اتفاقا همین آدم‌ها تحول‌آفرین هستند. متاسفانه گاهی اوقات استاندارد‌ها و چارچوب‌هایی درست می‌کنیم که در آن شاه‌ماهی‌ها را از دست می‌دهیم.
معاون رئیس‌جمهور با اعلام اینکه در سال‌های 1399 و 1400، تنها 472 نفر از مدیران دولتی توسط کانون‌ها، ارزیابی شده‌اند، به ارزیابی 3475 مدیر توسط مرکز اموزش مدیریت دولتی در یک سال از دولت مردمی اشاره کرد و افزود: 15 درصد این تعداد پذیرفته شدند، 73 درصد نیازمند توسعه و 12 درصد نیز عدم احراز صلاحیت آنان اعلام شد.
رئیس‌ سازمان اداری و استخدامی کشور با این عنوان که ارزیابی همانقدر که نیازمند ابزار است، در تحلیل، نیازمند هنر است؛ گفت: ما باید بر اساس نیازهایی که داریم، شایستگی‌های جدید تعریف کنیم و هنرمندانه به کشف شواهد و برقراری روابط در تحلیل شایستگی بپردازیم. تعریف شایستگی روحیه جهادی یکی از همین موارد است.
وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص مراحل رسیدن به تمدن اسلامی، بر نقش بی‌بدیل مدیران در دولت‌سازی اسلامی تاکید کرد و گفت: شایسته‌سالاری مورد تاکید دولت است و فقط مختص مدیران نیست، بلکه از بدو استخدام شروع می‌شود که می‌توان در مراحل رشد و بالندگی، زمینه شکوفایی افراد را ایجاد کرد.
لطیفی برگزاری نخستین همایش ملی تعالی حکمرانی در پرتو تحول کانون‌های ارزیابی و توسعه را دلالت بر اعتماد دولت به کانون‌های ارزیابی مردمی، تخصصی و نخبگانی دانست و گفت: ما اعتقاد داریم که باید بخش عمده‌ای از کارها توسط کانون‌های ارزیابی انجام شود و مرکز آموزش مدیریت دولتی نه به عنوان رقیب کانون‌ها بلکه باید به عنوان تنظیم‌گر و راهبر نقش ایفا کند.
معاون رئیس‌جمهور بر جدی گرفتن نقش کانون‌های ارزیابی در انتصاب‌ها و انتخاب‌ها تاکید کرد و گفت: گاهی خروجی‌های کانون‌های ارزیابی با نیازهای دستگاه فاصله دارد و برای مدیران تصمیم‌گیر کمک‌کننده نیست که نیاز است برای حل این مسئله هم‌فکری صورت بگیرد تا خروجی برای مدیران قابل‌فهم و اقناع‌کننده باشد.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، خواستار ایجاد بستری برای اشتراک‌گذاری تجارب کانون‌های ارزیابی شد و گفت: در مشورت و همفکری همیشه برکت خداوند جاری است لذا توصیه می‌کنم به صورت جدی موضوع اشتراک‌گذرای تجربیات خود در مباحث عمیق ارزیابی را دنبال کنید و از این حالت جزیره‌گونه خارج شوید تا یک بانک اطلاعاتی کامل از تجربه ارزیابی و توانمندسازی افراد به دست بیاید.
لطیفی با این عنوان که مراکز ارزیابی، شرط لازم است نه شرط کافی، گفت: ارزیابی گام اول است نه گام نهایی و پس از آن افراد برای شکوفایی نیازمند توانمندسازی هستند. لذا باید موضوع توانمندسازی را جدی بگیریم و از صوری‌گرایی آموزش‌های ضمن خدمت فاصله بگیریم.
وی در پایان با این عنوان که ما راهی نداریم به جز اینکه مدیران را در مناصب، متناسب با آن مسئولیت بکار بگیریم، گفت: ساختارها منشا تحول نیستند بلکه به افراد کمک می‌کنند که تحول‌آفرینی کنند، لذا عدالت، شایسته‌سالاری و بهره‌وری با کمک کانون‌های ارزیابی و انتخاب شایسته قابل تحقق است.

مشاهده بیشتر

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا