اقتصاد مقاومتیاقتصادیصنعت و تجارت

واگذاری اراضی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تسهیل می‌شود

رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: در دبیرخانه شورای عالی هماهنگی تلاش کرده‌ایم با توجه به نقشی که مناطق ویژه اقتصادی در فعالیت‌های تولیدی و اشتغالزایی دارند شرایط لازم بویژه واگذاری اراضی را تسهیل کنیم.
به گزارش اقتصاد روز و به نقل از ایرنا،علیرضا اورنگی در بازدید از منطقه ویژه اقتصادی بیرجند به منظور تعیین تکلیف و بررسی مسائل و مشکلات تملک اراضی این منطقه افزود: مطابق ماده ۴۵ قانون رفع موانع تولید برای پنج فعالیت از جمله مناطق ویژه اقتصادی، طرح‌های گردشگری، شهرک‌های صنعتی، شهرک‌های کشاورزی و طرح‌های عمرانی دولت، قانونگذار اجازه داد بعد از بهره‌برداری سند آن از اراضی ملی و دولتی تفکیک و به سرمایه‌گذاران واگذار شود.
وی در ارتباط با تعیین تکلیف مسائل و مشکلات تملک اراضی منطقه ویژه اقتصادی بیرجند بیان کرد: برای این موضوع ۲ الزام وجود دارد که از اختیارات من نیز خارج است، یا اینکه طرح جامع توسعه را هر چه سریعتر به شورای پژوهشی دبیرخانه ارائه دهید و پس از تایید به کارگروه تخصصی برود، آنجا از طرح شما دفاع خواهم کرد.
رئیس سازمان امور اراضی کشور ادامه داد: در صورت تایید کمتر از یک ماه در هیئت وزیران موضوع واگذاری سند به منطقه ویژه اقتصادی بیرجند مطرح می‌شود و در این شرایط وزیر نیز مخالفتی نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه با تصویب طرح جامع، مشکل سند این منطقه حل می‌شود اظهار داشت: تلاش ما نیز این است تا ظرف ۲۰ روز آینده این موضوع اجرایی شود.
اورنگی یادآور شد: الزام دوم در صورتی است که تصویب طرح جامع زمانبر شده باشد اینگونه می‌توان برای مناطقی که زیرساخت در آن تامین شده، سند صادر کرد.
وی همچنین پیشنهاد داد تا برای دریافت عوارض تغییر کاربری توافقاتی بین منطقه ویژه و منابع طبیعی و امور اراضی استان شکل بگیرد، برای حقوق عرفی معارضان نیز همچون املاک کشاورزی، با حداکثر مساعدت انجام گیرد تا نه حق دامدار تضعیف شود و نه سرمایه گذار دچار مشکل شود.
رئیس سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی هم گفت: در حال حاضر ۴۴ سرمایه‌گذار در این منطقه فعالیت دارند و زمینه اشتغال ۸۴۸ نفر نیز فراهم شده است.
مرتضی صفدری‌زاده خواستار تعیین تکلیف اراضی منطقه ویژه اقتصادی و تهیه سند شد و افزود: در سال ۹۴ محدوده مصوب هیئت وزیران برای منطقه ویژه اقتصادی ۴۵۰ هکتار بود البته در انتخاب مناطق اشتباهی رخ داده بود و قسمتی از شمال محدوده دارای تپه بوده و عملاً توجیهی برای تامین زیرساخت نداشت.
وی بیان کرد: بنابراین درخواست اصلاح محدوده و کسر ۱۹۷ هکتار از محدوده شمالی و الحاق آن به محدوده جنوبی را ارائه دادیم که با آن موافقت شد اما هنوز نقاط تعیین تکلیف نشده و اعطای سند با مشکل مواجه شده است.
رئیس سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی عنوان کرد: برای تغییر کاربری برخی نقاط ۳۸۰ میلیون تومان درخواست شده است، همچنین معارضینی نیز برای این اراضی اقدام کرده‌اند.
وی یادآور شد: منطقه ویژه اقتصادی سیرجان، کرمان و دوقارون بدون مشکل سند فعال هستند، اینگونه سرمایه‌گذار وقتی می‌بیند برای اخذ سند در منطقه ویژه بیرجند با مشکلاتی مواجه است، سرمایه خود را به مناطق ویژه دیگر می‌برد.
صفدری زاده از تهیه طرح جامع توسعه منطقه ویژه توسط دانشگاه بیرجند خبر داد و گفت: در گذشته تصویب این طرح با موانعی رو به رو شده بود که اکنون مرتفع شده است و به زودی برای ارائه آن اقدام خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: با مرتفع شدن مشکل سند، می‌توان همزمان با اخذ پروانه بهره برداری سند مالکیت را هم برای سرمایه‌گذار صادر کرد.
مدیر اداره امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم گفت: طبق قانون، ابتدا باید تمام اراضی منطقه ویژه به بهره‌برداری برسد تا طرح توسعه مجوز انجام داشته باشد.
عزیز باقری افزود: برای معارضان نیز سه پیشنهاد داده شده و می‌توان عین زمین یا معوض آن را به آنان واگذار کرده و یا هزینه معادل آن را پرداخت کرد.
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی هم گفت: با ایجاد منطقه ویژه و موقعیت خوبی که پیش آمد، عده ای معارض شدند و قانون نیز اجازه معترض شدن حتی به زمین دارای سند مالکیت دولتی را می دهد.
علی باقرپور افزود: از طرفی دامداران نیز حقوقی دارند که با این شرایط باید جبران شود، مبلغ تغییر کاربری بدون تغییر تعداد دام و روز و تنها بر اساس ضریب متناسب با سال ۹۸ محاسبه شده است.
وی اظهار داشت: اکنون نیز منطقه ویژه، اراضی را فنس‌کشی کرده و تا زمانی که انتقال قطعی نیست می‌توانند استفاده کنند.

مشاهده بیشتر

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا