صنعت و تجارتکشاورزی

خشکسالی سی ساله آب مشابه تخریب پنهانی ۳۰ ساله جنگل های شمالی گیلان ، مازندران ، گلستان است

سعید شعبانی خبر داد:

سعید شعبانی ، دبیر همایش آب و خاک و تغییر اقلیم استان مازندران گفت: خشکسالی سی ساله آب ( مشابه ) تخریب پنهانی ۳۰ ساله جنگل های شمالی گیلان ، مازندران ، گلستان و طرح بهره برداری ۳۰ ساله جنگل‌ تاثیرات کارخانه های صنایع چوبی بخصوص نکاء چوپ مازندران بوده است.

وی در گفتگو با پایگاه خبری اقتصاد روز افزود: برداشت بی رویه ازجنگل هزارجریب تا جنگل های هیرکانی و چهاردانگه و دودانگه و جنگل‌های گیلان و گلستان نشان کارشناسی غلط ۳۰ ساله بوده است.  احیاء جنگلهای کشور از سال ۱۳۵۰نابود کردند و کما رفتن جنگل ها از سال ۱۳۸۰ وامروز هم فقط گالری چوب وارداتی. بجا مانده است .

شعبانی اظهار داشت: ایران وارد یک دوره خشکسالی ۳۰ ساله شده»! همان‌طور که سال‌ها تکرار کرده‌ام، موضوع خشکسالی سی ساله از لحاظ علمی و تخصصی مردود است. طرح ۳۰ سال جنگل و اب های زیر زمینی شاید ثابت کرده باشد. آن هم برداشت بی رویه و کارشناسی غلط میاشد .

وی ادامه داد: یک زمانی کسانی این آمار عجیب را به ناسا نسبت می‌دادند! حتی اگر بپذیریم که در بیست سال گذشته دچار خشکسالی بوده‌ایم (که در این نقطه از تاریخ ادعایی غیر علمی‌ است)، هیچ عالم و متخصصی نمی‌تواند به شما بگوید که این دوره فقط سی سال طول می‌کشد ولی توانستند چیزی برای نسل بعدی به جا نگذارند.

دبیر همایش آب و خاک و تغییر اقلیم استان مازندران گفت: کشور ما دچار ورشکستگی آبی‌ است. چه ببارد، چه نبارد، ما آب کم می‌آوریم. چرا؟ چون خرجمان (مصرف آب) بیشتر از دخلمان (میزان آب تجدید پذیر) است. وقتی کم می‌آوریم از پس‌اندازمان (آب زیرزمینی) می‌خوریم. درست مثل بانک‌های ریالی از خون مردم تا وجود مردم استفاده میکنند .چگونه می‌توان آثار گسترده ورشکستگی آبی (سدهای خالی، تالاب‌های خشک، رود‌های بی‌رمق، افت شدید آب‌های زیرزمینی، فرونشست، گرد و غبار، بیابان‌زایی، آتش سوزی و مرگ جانداران) را ندید؟ اما با کمال تعجب برخی هنوز این مشکلات را موقت دانسته و منتظر معجزه و سخاوت ابرهای آسمانند.

شعبانی تاکید کرد: تا زمانی که همه‌ی مشکلات بخش آب را بر گردن خشکسالی و تغییر اقلیم و دشمن و نفوذی و جاسوس و ابردزد بیفتد، فقط و فقط فرصت‌سوزی می‌شود و هزینه‌ی تغییر بالا می‌رود. متاسفانه طبیعت برای انسان صبر نخواهد کرد تا عقلش سر جایش بیاید. هر چه جلوتر برویم، خساراتی که به محیط زیست می‌زنیم، جبران‌ناپذیرتر خواهند شد! کشور ما به طور ذاتی کم آب است اما فقر آبی به وجود نیاوریم . همین حالا هم می‌توان این وضعیت را پایان بخشید. با آب کمتر، محصول بیشتر و بهتر تولید کرد و وضعیت محیط زیست را بهبود بخشید. اما تاجر ورشکسته، قبل از دادن وعده‌ی دیگری به طلبکاران باید بپذیرد که شکست خورده است، روش تجارتش جوابگو نیست و هرچه بیشتر دست و پا برند، بیشتر در باتلاقی که خود ساخته، فرو می‌رود.خوشبختانه طبیعت صبح و ظهر شب هیچ فرقی نمیکند جزء اینکه مغزهای مسولین و مدیران تو این موقیعت کم آبی آبکی شوند..

مشاهده بیشتر

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا