اجتماعیشهرییادداشت

کرونا

قسمت اول

اشاره: درپی همه گیر شدن کرونا و مرگ و میر ناشی از آن بسیاری از مردم خانه نشین شدند اما جامعه پزشکی از جمله دکتر «محمد علی حافظی»  نه تنها خانه نشین نشدند بلکه بدنبال درمان بنیادین این بیماری رفتند. کتاب حاضر شرحی داستان گونه از تلاش ها و مبارزات یک پزشک در دوران کرونا برای درمان مردم است.

به لحاظ اهمیت این کتاب و معرفی آن در ایران و جهان برای اولین بار با مجوز نویسنده اقدام به چاپ آن به صورت پاورقی نمودیم که امید داریم این رمان پزشکی، فرهنگی، اجتماعی سرآغاز حرکتی سازنده و موثر در معرفی ویژه کشورمان در ایران و جهان شود.

حمایت محافل ادبی و پزشکی کشور از این اثر بینظیر مورد انتظار می‌باشد.

پیشگفتار

رمان پیش روی مثل رمان قبلی اینجانب ( افسانه ) برشی از تاریخ نیم قرن گذشته ایران ( با تمرکز به شرایط کرونایی کشور  ) است تا اوضاع اجتماعی قبل ، زمان و بعد از دگرگونی سال 1357 را به تصویر کشم.

به عنوان نویسنده ‌ای واقع‌گرا که با فلسفه آشناست ، تاریخ ۱۲ هزار ساله ایران را خوب می‌داند، تمام استان‌های ایران را گشته و به همه این موزائیک رنگارنگ فرهنگی عشق می‌ورزد کوشیده‌ام وقایع اجتماعی عصر و نسل خویش را در قالب رمان ثبت و ضبط نمایم.

تصاویر رنگی برای آیندگان بسازم تا تلنگری باشد به آگاهی آنچه بر ایران و ایرانی گذشت چرا گذشت؟ چگونه گذشت ؟ اگرچرا ‌ها را در زندگی بیابیم چگونه ها را بهتر خواهیم شناخت.

وقتی رمان می‌خوانیم از خویش بیرون می‌آییم و دیگران را بهتر می بینیم حال ما تغییر می‌کند و تصمیم بهتری آینده می‌گیریم ، خردمندانه‌تر خواهیم زیست .

به همین دلیل رمان خوان و رمان نویس را از عاشق‌ترین و عاقل‌ترین موجودات عالم می شناسیم زیرا ذهنشان فعال است و اندیشه شان پویا ، همدرد اجتماع می ‌شوند و یکسان با جامعه !

هرگاه آثار جک لندن ( سپید دندان ، آوای وحش ، گرگ دریا … ) را بررسی کنیم شرایط اجتماعی آمریکای اواخر قرن ۱۹ و اوایل قرن بیستم میلادی را نمایانگر است که زمان و مکان زندگی نویسنده می‌باشد.

داستایوفسکی در جنایت و مکافات ، ابله،  جن زدگان  و برادران کارامازوف  … آنچه بر روسیه قرن ۱۹ میلادی رفته است را به تصویر می‌کشد.

لئو تولستوی در جنگ و صلح  ، آنا کارنینا و … هم همینطور.

ویکتور هوگو در بینوایان، گوش پشت نوتردام، رستاخیز، مرگ ایوان ایلچ … ضمن شرح ماهیت قانون، قضاوت‌ها، اعتقادات مذهبی ، فلسفه و اخلاق ، شکایت‌ها ، معنای عشق، مسئولیت‌های اجتماعی معماری طراحی شهری و در مجموعه فرانسه قرن ۱۹ را نمایش می‌دهد.

چارلز دیکنز در آثار خود الیور توئیست، دیوید کاپرفیلد، داستان دو شهر، خانه غم زده …  انگلیس عصر ویکتوریا را نمایندگی می‌کند.

اریک بلر با نام هنری جورج در نیمه اول قرن بیستم میلادی که انقلاب زدگی مطرح است انقلاب‌های منشویکی – بلشویکی روسیه را پشت سر هم جامعه را زیر و رو می‌کند، مزرعه حیوانات را به رشته تحریر درآورده تا نتایج انقلابات کور را به نمایش گذارد و در کتاب ۱۹۸۴ آرمانشهر خود برای اقیانوسیه بعد از جنگ را به تصویر می‌کشد.

مقصود اینکه رمان نویس هدفمند ضمن اینکه از زوایای متفاوت به شرح و بسط جوامع، زندگی روزمره افراد و تغییرات جامعه خویش می پردازد مقاصد خود را در مسیر داستان آشکار می‌سازد.

او می‌داند که انسان بدوی در رویاهایش غرق بود ولی انسان مدرن با آرمان‌های آزادی خواهانه‌اش حرکت می‌کند.

نوشتن رمان انگیزه‌های درونی می‌خواهد. عشق به نوشتن با احساس نیاز به گفتن مخلوط شده، محتوی ذهنی نویسنده برای آیندگان ثبت و ضبط می‌شود.

به عبارتی اشک‌ها و لبخندهای جامعه را معنا و مفهوم می‌بخشد. رمان نویس اگر انگیزه‌های مادی ( ثروت، شهرت و … ) داشته باشد نمی‌تواند دغدغه‌های درونی خویش را آزادانه طرح کند.

آنکه بار هزینه‌های زندگیی‌اش را بر دوش نویسندگی می‌گذارد اندیشه اش آزاد و امن نمی ماند .

قلم به دستی قلم به مزد می‌شود . به عبارت دیگر اگر حامی مالی نویسنده خارج از نویسندگی باشد استقلال فکرش حفظ شده خواسته‌های ذهنی‌اش را بهتر به دیگران القا می‌کند.

فقط محتوی قوی و نظم فکری کافی نیست ، طرز بیان و نحوه انتقال هم برای شفاف سازی و روشن کردن مطلب مهم است مگر نه اینکه : زندگی روشنی محدودی است بین دو تاریکی نامحدود !؟

قریب سه سال است بیشتر وقت مرا درمان و مطالعه بیماران کرونایی اشغال کرده تجربه موفق و جدیدی بر کارنامه ۴۰ ساله طبابتم افزوده شده، تجارب طبابت و سلامت محور ، چون غسل تعمید من است.

از نزدیک شاهد گرفتاری و تلاش همکاران ‌های درمان و محققان پزشکی در سراسر دنیا هستم لذا این کتاب را به شهدای سلامت تقدیم می‌کنم آنها که در شرایط جنگ با کرونا لباس رزم به تن کرده برای حفظ سلامت جامعه در خط مقدم درمان ایستادگی و پایداری کردند به ویژه دکتر لی همکار شجاعی که قبل از سال ۲۰۱۹ میلادی برای اولین بار صراحتاً اعلام کرد و در این راه جان داد.

زمانی که سازمان بهداشت جهانی نامگذاری کووید ۱۹ را انجام نداده بود و همه گیری را هنوز تایید نمی‌کرد آنگاه که دولت‌ها و ملت‌ها به قرنطینه رفتند و در خانه‌ها منزوی شدند جامعه پزشکی فداکارانه ایستاد و جان خود را فدای سلامت دیگران نمود.

به عنوان پزشکی که بیش از شش هزار مبتلای کرونا را در این مدت بدون هیچ تلفاتی در کلینیک خویش به طور کامل درمان کرده و به سرمنزل سلامت رهنمون نموده‌ام وظیفه خود می‌دانم جامعه را از پیچیدگی‌های آشکار و پنهان این گرفتاری مبتلا به جهانی آگاه کنم.

این اثر تلفیقی از قصه‌گویی تاریخی و نثر تخصصی است به قول آندره ژید تاریخ قصه‌ای است که حادث شده و قصه تاریخی است که ممکن است حادث شود.

ادامه دارد

مشاهده بیشتر

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا