بازرگانیصنعت و تجارت

تجار حضور در بازار جنوب غرب روسیه را جدی بگیرند

رییس اتاق مشترک ایران و روسیه از کراسنودار واقع در جنوب غربی روسیه به عنوان یکی از مناطق پرپتانسیل در تجارت با این کشور نام برد که می تواند مقصد جدیدی برای تجار و بازرگانان ایرانی باشد.

به گزارش اقتصاد روز هادی تیزهوش تابان در گفتگو با مهر گفت: استان کراسنودار که در غربی‌ترین بخش ناحیه فدرالی جنوبی روسیه قرار دارد که با جمعیتی بیش از پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر و مساحت ۷۶ هزار کیلومتر مربع، از شمال به دریای آزوف و از غرب به دریای سیاه محدود شده است. این در حالی است که در سال های گذشته بندر آستراخان به عنوان نقطه ثقل تجاری جمهوری اسلامی ایران با فدراتیو روسیه و صدور کالای ایرانی از این بندر به سایر نقاط این کشور مطرح بوده، اما با بررسی های انجام شده، کراسنودار واقع در جنوب غرب این کشور نیز می تواند به عنوان مقصد بعدی تجارت ایرانیان با روس ها مطرح باشد.

رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه افزود: استان کراسنودار که شهر مهم «سوچی» هم در آن واقع شده، دارای قابلیت های مختلفی برای تجار کشورمان بویژه در مباحث صنعتی و ساختمانی و همچنین کشاورزی است.

وی همچنین به واردات عمده مواد غذایی مورد نیاز از سوی روس ها اشاره کرد که دلیل اصلی آن یخبندان و سردی هوا در اکثر روزهای سال در این کشور است و خاطرنشان کرد: در صورت بازاریابی مناسب، امکان مناسبی برای صادرات مرکبات، صیفی جات و برخی مواد غذایی تولیدی کشورمان به کراسنودار وجود دارد.

تیزهوش تابان با اشاره به اراضی وسیع زراعی و باغی در این استان روسیه، تصریح کرد: همین مساله می تواند امکان خوبی برای توسعه کشت فراسرزمینی از سوی فعالان بخش کشاورزی ایرانی در این کشور باشد، اما نیازمند تدوین قوانین و مقررات مناسب است تا عایدی بیشتری برای کشورمان به همراه داشته باشد.

وی اظهار داشت: خط راه آهن جمهوری آذربایجان که اینک به خطوط حمل و نقل ریلی کشورمان اتصال یافته، پتانسیل دیگری برای صادرات کالاها و محصولات ایرانی به روسیه، آذربایجان و گرجستان است که صادرات را با سرعت بیشتر و هزینه های کمتری میسر می سازد؛ البته تحقق این مهم منوط به تکمیل این راه آهن تا رشت و سپس قزوین است.

تیزهوش تابان از برگزاری نمایشگاه بین المللی صنعت کراسنودار در روزهای ۲۷ تا ۲۹ تیرماه امسال در این شهر خبر داد و افزود: حمایت از کالای ایرانی که در فرمایشات رهبر معظم انقلاب در تبیین شعار سال به روشنی به آن اشاره شده، فقط در مصرف این کالاها خلاصه نمی شود و باید توجه جدی به موضوع صادرات داشته باشیم.

وی ادامه داد: در همین راستا با بررسی های متعدد انجام شده در سال های گذشته، کراسنودار می تواند مقصد مناسبی برای صادرات کالاها و خدمات ایرانی باشد.

همچنین حسن مرتجی، فعال اقتصادی نیز در این رابطه گفت: بخشودگی ۲۵ درصدی صدور کالای ایرانی به روسیه و روابط مستحکم سیاسی با جمهوری اسلامی ایران، از جمله دلایلی است که بازرگانان کشورمان می‌توانند به سرمایه‌گذاری و تجارت با این کشور بویژه در مناطق جنوب غربی آن دلگرم باشند.

وی افزود: بررسی ها حاکیست، پتانسیل بالایی برای فعالان اقتصادی ایرانی بویژه در گروه های ساختمان، رنگ و رزین، سرویس های بهداشتی، کاشی، سیمان، گچ، درب و پنجره، شیشه های ساختمانی، برخی مواد غذایی ایرانی نظیر رب، کیوی، انار و میوه های خشک، همچنین خدمات فنی و مهندسی (بویژه جاده سازی و راه سازی) و کشت فراسرزمینی در این منطقه از روسیه وجود دارد.

مجری برگزاری نمایشگاه کراسنودار تصریح کرد: وسعت بالای روسیه سبب شده تا توسعه خطوط ریلی و سپس هوایی در اولویت این کشور باشد، اما شاهد توسعه جاده های ترانزیتی به دلیل پرهزینه بودن نیستیم؛ با این وجود توسعه خطوط جاده ای در کراسنودار توجیه دارد.

برپایه این گزارش، کشورهای جمهوری اسلامی ایران، آذربایجان، ترکمنستان، ترکیه، چین، نروژ، روسیه، قزاقستان، امارات متحده عربی، قطر، لبنان، هند، ایتالیا، فرانسه، یونان، آلمان، پاکستان، اسپانیا، اوکراین، هلند، صربستان، افغانستان، جمهوری چک، رومانی، گرجستان، بلاروس، اسلوونی، بوسنی و هرزگوین، کانادا و آمریکا برای حضور در این نمایشگاه دعوت شده اند که تاکنون ۹ کشور برای حضور قطعی در آن اعلام آمادگی کرده اند.

مرتجی با اشاره به ملغی شدن برگزاری چندین نمایشگاه بین المللی در خارج کشور از ابتدای امسال، خاطرنشان کرد: با وجود همه مشکلات در تلاشیم تا نمایشگاه کراسنودار را با قدرت برگزار کنیم که در این راستا هزینه هر متر مربع غرفه با تجهیزات استاندارد در این نمایشگاه ۳۵۰ یورو و یوروی با نرخ دولتی (۵۲۰۰ تومان) تعیین شده است. شرکت بین المللیITF Group و سازمان منطقه آزاد انزلی برگزارکنندگان این نمایشگاه هستند.

مشاهده بیشتر

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا